VIDEOCOLPOSCOAPE 
COLPOSCOAPE OPTICEInformatii generale

Videocolposcopul este un instrument destinat vizualizarii la scara marita a mucoasei tractului genital inferior. Necesitatea examinarii colului, organ situat la capatul culoarului vaginal, deci putin accesibil observarii in conditii de iluminare slaba si nedirijata, a condus la constructia acestui tip de aparat pe principiul microscopului cu lumina dirijata.
Modul de iluminare este de asemenea foarte important. Lumina ideala este cea care se apropie din punct de vedere al temperaturii de culoare de cea solara. In acest sens lumina este de preferat sa
provina dintr-o lampa de incandescenta – de exemplu halogen.
In principiu un videocolposcop este alcatuit din sisteme de marire (obiective), sistem de captare si transmitere a imaginii, sisteme de iluminare dirijata (sursa de lumina), mecanismul de reglare si un stativ. Acest sistem este complet prin conectarea la un monitor sau la un TV.
Este foarte important ca aparatul folosit sa fie de buna calitate si imaginile sa aiba culori cat mai naturale astfel incat sa nu schimbe sau sa distorsioneze realitatea. In acest sens se recomanda utilizarea unor dispozitive certificate si acreditate, cu mod de folosinta cat mai facil astfel incat atentia medicului sa fie focalizata pe aspectul stiintific si nu pe manevrarea unui aparat

Variantele de videocolposcoape fabricate de SOMETECH/Korea sunt produse de calitate,fiabile,fiind utilizate cu succes de catre medici specialisti inclusiv de personalitati medicale in domeniu,atat in spitale cat si in cabinete.
Firma producatoare Sometech/Korea si-a inceput activitatea in domeniul sistemelor video pentru diagnostic in anul 1989, ajungand in prezent sa ofere solutii medicale complete inclusiv echipamente medicale pentru tratament, nu numai pentru diagnosticare.
Orientata spre implementarea celor mai noi tehnologii, Sometech construieste echipamente ce imbina optica medicala, electronica si aplicatii software, aceste echipamente raspunzand nevoilor actuale ale medicinei moderne.

Sometech/Korea un adevarat deschizator de drumuri in sisteme de vizualizare medicala, introduce pe piata mondiala prin echipamentul  Dr.Camscope un sistem inovativ de captare a imaginilor la un inalt nivel de calitate, avand posibilitatea de magnificare a imaginii ducand la  cresterea preciziei diagnosticului. Impreuna cu sistemul software de management al imaginilor, acesta asigura urmarirea in timp a evolutiei afectiunilor, permitand medicului o evaluare corecta a pacientului in orice moment, si o cale de acces directa si sigura pentru aplicarea mijloacelor terapeutice.
Videocolposcoapele fabricatie SOMETECH/Korea au fost introduse in Romania de catre MEDFARM TRADING ca reprezentant exclusiv al producatorului inca de acum 10 ani,fiind foarte apreciate de toti beneficiarii.

Alte dispozitive medicale utile unui cabinet in care se efectueaza colposcopii:
 
- Aparate electrochirurgie / radiochirurgie
 - Instrumentar ginecologic
 - Set pentru efectuarea testului Papanicolau